dinsdag 9 mei 2017

Quiche met bospeen, doperwten en kabeljauw

Een lekkere goedgevulde quiche met bospeen, doperwten en kabeljauw. Lekker als avondmaaltijd met een groene salade, om mee te nemen naar je werk of gewoon als lunch. 




Ingrediënten:
  • 1 eetlepel paneermeel
Quichedeeg voor een vorm van Ø 28 cm:
  • 200 gram bloem
  • 120 gram koude roomboter, in kleine blokjes
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel koud water
  • Snuf zeezout
Vulling:
  • 300 gram bospeen
  • 300 gram diepvries doperwten 
  • 2 eieren
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 400 gram kabeljauwfilet of kabeljauwhaasje
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • Peper
  • Zout

Bereiding:
Quichedeeg:
Zeef de bloem in een grote kom en voeg er een snuf zeezout aan toe. Roer goed door elkaar en voeg de kleine blokjes koude roomboter toe. Kneed dit met je vingers voorzichtig door de bloem tot het deeg eruit ziet als grof broodkruim. Vervolgens voeg je het los geklopte ei en de eetlepel koud water erdoor. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Indien nodig met wat extra bloem bestrooien om te voorkomen dat het plakkerig blijft. Verpak het deeg vervolgens in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast. 
Verwarm de oven alvast voor op 200º C.
Vulling:
Schil de wortelen en snijd in stukjes. Kook de wortelen in kokend water met wat zout ca. 15 minuten beetgaar. Kook de laatste vijf minuten de doperwten mee. Klop de Boursin Cuisine in een kom met de 2 eieren. Hak de bosuitjes in kleine ringetjes. Snijd de kabeljauw in blokjes. 
Vorm bekleden en vullen:
Vet de quichevorm in met wat olie of boter. Bestrooi de quichevorm met het paneermeel. Maak een draaiende beweging met de quichevorm, zodat het paneermeel zich netjes verspreid in de vorm. Keer de vorm om om het te veel aan paneermeel te verwijderen.Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een grote dunne lap. Rol de lap voorzichtig om de deegroller en rol het deeg voorzichtig over de quichevorm en drapeer het deeg met een gebogen wijsvinger (zie foto boven) tegen de bodem en de randen aan. Snijd met een mesje het deeg weg die over de randen hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.



Vul de deegbodem met de wortelen en de doperwten. Verdeel de kabeljauwblokjes over de groenten en bestrooi met wat zout, versgemalen peper en de bosuitjes. Schep het Boursin-eimengsel over de groenten. Bestrooi het geheel met de geraspte oude kaas en bak de taart ca. 25 minuten op 200˚C.
Neem de taart uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en snijd er voorzichtig punten van.

Eet smakelijk!

Bron: Boursin




:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen