woensdag 19 april 2017

Meatloaf (gehaktbrood)

Weer een echte klassieker, meatloaf of bij ons beter bekend als gehaktbrood. Het is een heerlijk smeuïg en vooral makkelijk te maken vleesgerecht wat meestal gemaakt wordt van mager gehakt, aangevuld met andere ingrediënten, gebakken in de oven in de vorm van een cake of een brood. De bovenkant van het gehaktbrood wordt ingesmeerd met een soort glazuur. Het gehaktbrood kan zowel warm als koud gegeten worden. Ook handig bij een buffet.


Ingrediënten:
  • 600 gram mager rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groot ei of twee kleine 2 eieren
  • ½ theelepel vers gemalen peper
  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 100 ml tomatensaus
  • olie om in te vetten
Glazuurlaag:
  • 50 ml tomatenketchup
  • 3 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 eetlepel honingmosterd


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175º C. Vet een klein cake- of broodblik in met wat olie. Kneed het gehakt met de gesnipperde ui, ei, versgemalen peper, havermout, Worcestershire sauce, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en de tomatensaus in een grote kom met twee handen goed door elkaar. Doe het gehakt in een cake- of broodvorm. In een kleine kom vermengen we de tomatenketchup, de lichtbruine suiker en de honingmosterd. Smeer het mengsel over het gehaktbrood. Plaats de cake- of broodvorm in het midden van de oven en bak in ca. 1 tot 1½ uur gaar en goudbruin. Laat het gehaktbrood voor het aansnijden eerst  een paar minuten afkoelen. Eet het gehaktbrood bv. bij boontjes en gebakken aardappelen. Heerlijk.

Eet smakelijk!

Bron: www.yummyhealthyeasy.com



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen