woensdag 26 april 2017

Gewokte biefstukreepjes met groenten, krieltjes en zwarte pepersaus

Bij het programma ‘De makkelijke maaltijd’ van 24 Kitchen zag ik onderstaand recept van Danny Jansen voorbij komen. Het is een kleurrijk recept met veel verschillende groenten en krieltjes met een heerlijke ietwat pittige zwarte pepersaus. Bij ons een blijvertje op de menukaart.



Ingrediënten voor 3 personen:
  • 200 gram sugarsnaps
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 250 ml water
  • ½ runderbouillonblokje
  • ½-1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 paksoi
  • 450 gram voorgekookte krieltjes
  • 3 kogelbiefstukjes
  • zonnebloemolie

Bereiding:
Verwijder de topjes (en draden) van de sugarsnaps. Kook de sugarsnaps in 3 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in blokjes. Pel de rode uien en snijd in grove partjes. 
Snijd de paksoi in stukjes en houd het wit en het groen apart van elkaar. Halveer de voorgekookte krieltjes. Snijd de kogelbiefstuk in dunne reepjes. 
Zwarte pepersaus:
Breng in een steelpan de sojasaus, rijstazijn, donkerbruine basterdsuiker, water, bouillonblokje en de versgemalen peper aan de kook en laat 2 minuten koken. Roer ondertussen het maïszetmeel aan met een scheutje water en giet het bij de zwarte pepersaus tot de saus wat ingedikt is. 
Wokschotel:
Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de biefstukreepjes rondom in circa 2 minuten rosé. Haal het vlees uit de wok en zet apart. Bak de krieltjes en de uien in dezelfde wok en voeg daarna het wit van de paksoi toe, gevolgd door de sugarsnaps en de paprika. Bak enkele minuten mee. Voeg nu het groen van de paksoi toe en bak 2 minuten mee. Als laatste voegen we de biefstukreepjes toe en blussen de wokschotel af met de zwarte pepersaus. 
Serveer de wokschotel direct zodat de groente hun knapperigheid behouden.

Eet smakelijk!

Bron: www.24kitchen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen