zaterdag 10 september 2016

Kip chorizo burgers

Dit wordt de derde burger op m'n blog, de twee eerdere burgers waren van rundergehakt gemaakt, maar deze is gemaakt van gehakt van kippendijfilet met chorizo. Superlekker!



Ingrediënten voor 4 burgers:

  • 4 grote kippendijfilets (zonder vel)
  • 80 gram chorizo
  • 1 uitje
  • 1 rode peper
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • 1 beschuit (of 2 eetlepels paneermeel)

Knoflook-chili-mayonaise:
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakken cheddar kaas
  • rucola

Bereiding:
Snijd de kippendijfilets in kleine stukjes. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Hak de kip en de chorizo in de keukenmachine of met een staafmixer fijn tot gehakt.
Pel en snipper het uitje fijn. Hak de rode peper heel fijn, verwijder wel eerst de zaadjes en de zaadlijsten als je niet van al te pittig houd. Meng in een kom het gehaktmengsel met de gesnipperde ui, de fijngehakte rode peper en het ei. Verkruimel het beschuit boven het gehaktmengsel en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Zet het gehakt, totdat je het gaat gebruiken, in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken. 
Maak ondertussen de knoflook chili mayonaise. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Halveer de limoen, pers uit en doe de helft van het sap met de rasp in een kommetje. Pers de knoflook. Voeg de mayonaise en de chilisaus toe en roer goed door. Proef of de mayonaise goed op smaak is.




Haal het gehakt uit de koelkast. Maak je handen nat en verdeel het gehakt in vieren. Maak eerst een bal en druk vervolgens plat tot een hamburger of gebruik een hamburgerpers. Bak of grill de hamburgers in 8-10 minuten om en om goudbruin.
Snijd de broodjes open. Besmeer met de knoflook chili mayonaise. Leg de burger erop, daar bovenop een plak cheddar kaas en een handje rucola.

Eet smakelijk! 

Bron: Lekker eten met Linda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten