vrijdag 1 juli 2016

Haring-bietensalade met appel

De start van het haringseizoen is al weer twee weken geleden begonnen. Een haring happen hoort natuurlijk bij het haringseizoen, maar wat denk je van een heerlijke frisse haring-bietensalade met appel. Ook erg lekker, vooral als je niet zo houdt van dat happen van de staart.


Ingrediënten: 

  • 250 gram gekookte bietjes in blokjes
  • 2 schoongemaakte haringen
  • ½ appel in blokjes
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 2 augurken, gehakt in blokjes
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • plukje dille, fijngehakt
  • 1 el magere kwark
  • 1 el mayonaise
  • ½ eetlepel honingmosterd
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • peper
  • zout


Bereiding:
Ontvel de bieten en snijd ze daarna in kleine blokjes. Snijd de haring in kleine stukjes, staartjes weggooien. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de halve rode ui. Snijd de augurk in kleine blokjes. Hak de bieslook fijn. Hak de pluk dille fijn (niet te veel, dille kan nogal overheersend zijn). Meng de kwark, de mayonaise, de honingmosterd en de appelciderzijn in een grote kom. Schep er de bieten, de haring, de appel, de ui, de bieslook en de dille doorheen. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Lekker laten intrekken in de koelkast en dan af en toe naar de keuken, lepel pakken en gewoon lekker uit het bakje in de koelkast eten. Zo lekker.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten