zaterdag 28 mei 2016

Kalfsrolletje met Parmaham, basilicumpuree en groenten

Heb je trek in een lekker klein gerechtje van de barbecue, dan is deze kalfsschnitzel met groenten misschien iets voor jou. Hij is gevuld met Parmaham, basilicumpuree en verschillende soorten groenten. Lekker met bijvoorbeeld een groene salade en een gepofte aardappel met eigengemaakte kruidenboter.


Ingrediënten voor 3 personen:
  • 3 kalfsschnitzels à ca. 100 gram
  • 3 plakken Parmaham of een andere lekkere ham
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 3 bosuitjes
  • 1 grote tomaat
  • 1 courgette
  • 1 bosje basilicum
  • olijfolie extra vierge
  • zeezout
  • 6 satéprikkers 
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Maak alle groenten schoon d.m.v. wassen, schillen en pellen, verwijder uiteinden, stelen, zaden en zaadlijsten. Pluk de blaadjes van de basilicum en pureer samen met het zeezout en de olijfolie met een staafmixer tot een puree. Snijd de groenten in dunne lange repen en meng de basilicumpuree erdoor.
Leg de kalfsschnitzels tussen twee velletjes vershoudfolie en sla ze met een koekenpan plat. Bestrooi de kalfsschnitzels met wat versgemalen peper en leg op iedere schnitzel een plak Parmaham, leg de dunne repen groenten erop en rol de schnitzel op. Steek ieder kalfsrolletje vast met twee in water geweekte satéprikkers.


Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 200º C en leg de kalfsrolletjes op het rooster. Sluit het deksel van de barbecue en grill ze ca. 3 minuten per kant.
Serveer met bv. een groene salade en gepofte aardappel.

Eet smakelijk!


Bron: Enjoy 5# NL - Lente/Zomer



Geen opmerkingen:

Een reactie posten