vrijdag 27 maart 2015

Zwarte tagliatelle met groenten en coquilles in saffraansaus

Weer een recept die ik graag wil delen met jullie. Het is een recept met een heerlijke zwarte tagliatelle van Il Negozio. De pasta is zwart door de toevoeging van inkt van de sepia inktvis, ook wel zeekat genoemd. Hierdoor krijgt de pasta een beetje een vissmaak, en is daardoor extra geschikt in combinatie met de coquilles.
De groenten worden brunoise gesneden. Brunoise is een snijtechniek waarbij groenten in kleine blokjes van 0,5 x 0,5 x 0,5 cm worden gesneden (klik hier voor een filmpje van Allerhande).




Ingrediënten voor 4 personen:
  • 400 gram zwarte tagliatelle 
  • 12 coquilles
  • 1 wortel, brunoise gesneden
  • 1 courgette, brunoise gesneden
  • 1 preiwit, brunoise gesneden
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml visfond (warm)
  • ½ groentebouillonblokje
  • een plukje saffraan
  • scheutje Noilly Prat (of droge Vermouth)
  • scheutje sojaroom
  • versgemalen peper 
  • zout
  • evt. geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Stoof de brunoise gesneden groenten beetgaar in een eetlepel roomboter, breng op smaak met peper en zout.  Smelt een eetlepel roomboter voor de saus in een steelpan. Voeg een eetlepel bloem toe roer ca. 1 minuut goed door. Neem de steelpan van het vuur en voeg beetje bij beetje onder voortdurend roeren de warme visfond toe.  Laat verder koken tot de saus indikt, blijf ondertussen goed roeren.  Voeg de saffraan, de Noilly Prat, het halve verkruimelde groentebouillonblokje en de sojaroom toe, laat nog even koken en breng op smaak met peper en zout.  Kook intussen de tagliatelle al dente in licht gezouten water.  De coquilles kruiden met wat peper en zout en in ca. 3 à 4 minuten gaar stoven in een eetlepel roomboter. Tagliatelle afgieten.
Serveer de tagliatelle op een bord. Schep in het midden van de tagliatelle de groenten en schep de saffraansaus erover. Bovenop de coquilles. Eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover raspen.

Eet smakelijk!

Bron: http://culinair-atelier.skynetblogs.be/

2 opmerkingen:

  1. Hoi Pieta, wat een fantastisch recept weer. Ik heb hem weer op onze site geplaatst met een link erbij naar je blog: http://www.italiaansedelicatessenonline.nl/c-2942123/zwarte-pasta-met-coquilles/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het was inderdaad verrukkelijk, maar dat komt vooral door die heerlijke pasta's van jullie.

      Verwijderen