vrijdag 4 april 2014

Tortillataart

Deze keer weer eens een recept van Sonja Bakker geprobeerd.
Dit keer een tortillataart, hij was heerlijk. Het recept heb ik wel enigszins aangepast, de salsasaus heb ik vervangen door een eigengemaakte BBQ-saus.



Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pak tortilla's (6-8 stuks, 20 à 25 cm ø)
  • olijfolie
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 150 ml milde salsasaus of eigengemaakte BBQ-saus (recept)
  • 300 gram trostomaten
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ gele paprika
  • 100 gram Philadelphia roomkaas met bieslook
  • geraspte belegen kaas


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170º C en vet een springvorm in met olie.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Voeg de salsasaus toe, zelf heb ik eigengemaakte BBQ-saus gebruikt. 
Deze saus had ik al kant en klaar staan. Het recept van deze saus is hier te vinden.
Verwarm de gehakt met de saus totdat het vocht bijna verdampt is.
Snij de tomaten in vieren en verwijder de pitjes en het vocht. Snij het vruchtvlees in blokjes. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
Bestrijk de tortilla's met de roomkaas. Leg 1 tortilla in de springvorm. Schep een deel van het gehaktmengsel op de tortilla gevolgd door een deel van de tomatenblokjes, de paprikablokjes en een beetje geraspte kaas. Herhaal alles tot de tortilla's op zijn. Eindig met een tortilla en het laatste gedeelte van de geraspte kaas. Schuif de springvorm in de oven en bak de tortillataart ongeveer 10 minuten tot hij knapperig en gaar is. Snij de taart in punten en serveer evt. met een salade.

Eet smakelijk!

Bron: Sonja Bakker (taart) en Jan Willem Huffmeijer (saus)

Tip: 

De halve paprika’s die je over hebt, kun je bv. weer gebruiken voor de courgette-gehaktschotel met snelle bruchetta.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten