donderdag 24 oktober 2013

Kidneybonenschotel met paprika, gehakt en shoarmakruiden

Een heerlijk gerecht met kidneybonen. Dit recept heb ik jaren geleden eens van mijn broer gekregen en ik maak het nog steeds regelmatig.



Ingrediënten voor 4 personen:
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik rode kidneybonen 
  • 2 el shoarmakruiden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • Peper
  • zout
  • zoete chilisaus

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika's in stukjes. Was de kidneybonen en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de uien en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak nog even mee met de uien en de knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Strooi de shoarmakruiden over het gehakt. Vervolgens de paprikastukjes toevoegen en enkele minuten mee laten bakken. Voeg de tomatenblokjes toe en als laatste de rode kidneybonen. Breng op smaak met peper, zout en wat chilisaus en laat het geheel nog ca. 10 minuutjes doorsudderen op laag vuur.
Serveer met gekookte rijst, maar met gekookte aardappelen is het ook erg lekker.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten